GREENLAND, VIENNA

Vienna, Austria

TYPE: Commission
PROGRAM:
– 562 Apartments
– Parking
– Gym and SPA
– Commercial and restaurant area
– Offices to rent and meeting rooms
CLIENT: THE PYRAMIDE OFICIAL 
SITE:  35.943 m2
BUILT: 138.114 m2
STATUS: Project
PROJECT: 2021
CONSTRUCTION: 
BUDGET: 

GreenLand, Vienna represents a unique residential co-living, hotel and commercial eco-building with microapartments and common areas, designed to be located next to the lake, a place that provide the residents with an opportunity of different activities such soccer and volleyball courts, restaurants and beach club, surfing, boutiques etc.

The main objective is to create a co-living and co-working complex that represents an international smart city with its old European culture, building a self-sufficient community, at the same time focusing on involving nature. DNA was searching to achieve a balance in such building to connect COWORK-COLIVE-COPLAY a new vibrant community that nature and architecture merges together to create a biophilic and sustainable environment. The complex contains three basic aspects of life: basic needs, entertainment, and work.

Analyzing plotgeometry and urban parameters, the design was elaborated with the goal to highlight building volumes, thus achieving the game between the heights and the round corners to give dynamism and at the same time elegancy to the whole complex. The facade represents smooth sinusoidal waveforms, what is DNA´s indicator, that create a sort of energetic place allowing to be in touch with nature and its elements.

The complex offers a total of 853 microapartemnts, shopping and restaurant areas, offices to work with meeting rooms and coworking areas, events room, a nursery, gym and spa areas, community pools with green area to relax, a walkable roof with forest on high floors to isolate from the urban environments and finally, a car park area with total of 998 parking places, noise isolated.
The sustainability concept was respected while developing this project, with the goal to protect nature and get better air quality, contributing to the usage of natural materials that minimizes the impact of building and generation of waste. The solar panels are implemented to achieve sustainable electricity. Natural ventilation is respected- all rooms are open to the outside space. Water purification and water collection are also considered and represent the reuse of waste water for irrigation.

AWARDS